مجله فرنام‌بیوتی

آیا استفاده از لاک پاک کن ها مضر هستند

لاک پاک کن ها نیز مانند سایر فرآورده های شیمیایی عیب ها ومزیت هایی دارند. در این مقاله قصد داریم بر اساس نوع لاک پاک کن ها، ضررهای احتمالی و فواید آن ها را بررسی کنیم.

بر اساس نوع مواد اولیه و کاربردهای مصرف‌کننده لاک پاک‌کن‌ها در دو نوع حاوی استون و فاقد استون تولید می‌شوند:

1- لاک پاک کن‌ های حاوی استون:

این نوع که حاوی استون و معمولاً 100 درصد خالص هستند،کار خود را به‌خوبی انجام می‌دهند و در کمترین زمان ممکن لاک را از روی ناخن شما پاک می‌کنند. مخصوصاً زمانی که بحث براق‌کننده‌های ناخن و ناخن‌های مصنوعی به میان میاید پاک‌کننده‌های حاوی استون حرف اول را می‌زنند.

اما زمانی که حرف سلامتی به میان بیاید؛ لاک پاک‌کن‌های حاوی استون با اینکه مزیت های آرایشی بسیاری دارند، می‌توانند بسیار خطرناک نیز باشند. بر اساس تحقیقات انجام‌شده؛ اگر استون به‌طور اتفاقی استنشاق یا بلعیده شود و یا از طریق پوست جذب شود، می‌تواند در سیستم های مختلف بدن عوارض جانبی بسیاری داشته باشد.

2- لاک پاک کن های فاقد استون:

عدم استفاده از استون در تولید لاک پاک کن ها شاید به‌طور نامحسوسی باعث طولانی شدن روند کار پاک کردن لاک شود. اما برای جلوگیری از احتمال مسمویت، بهتر است به لاک پاک‌کن‌های بدون استون روی بیاورید که بسیار ایمن‌تر هستند. البته می‌توانید این کاهش کارایی را با آغشته کردن بیشتر پنبه به محلول لاک پاک‌کن جبران نمایید. قیمت این نوع از لاک پاک‌کن‌ها کمی بیشتر است اما در عوض بوی ملایم‌تر و رایحه دل‌نشین‌تری دارد و برخلاف استون که باعث خشکی و شکنندگی ناخن‌ها می‌شوند، در حفظ زیبایی و استحکام ناخن بسیار مؤثر می‌باشد.

اثرات جانبی لاک پاک کن های حاوی استون

لاک پاک کن های دارای استون حاوی مواد سمی مانند دی متیل فرمالدئید و دی متیل کتون است که در صورت مصرف بی‌رویه و تماس مداوم با آن می‌تواند اثرات مضر بر روی بدن داشته باشد. در ادامه عوارض جانبی استون ذکر می‌شود که باید از آن آگاه باشید:

  • استون با کاهش فشار خون بر سیستم قلبی و عروقی تأثیر می‌گذارد.
  • سبب پیامدهای منفی زیادی روی سیستم گوارشی می‌شود از قبیل درد شکم، حالت تهوع، تغییر حس چشایی و استفراغ.
  • بر روی سیستم تنفسی اثر منفی دارد و سبب تنگی نفس و کاهش سرعت تنفس می‌شود.
  • باعث تکرر ادرار و اختلال در عملکرد سیستم ادراری می‌شود.

مصرف استون در حد معقول و کم برای بزرگ‌سالان آسیب‌های جدی در پی ندارد، اما کودکان در معرض خطرات جدی هستند. به همین دلیل بهتر است مواد پاک‌کننده ناخن، چسب‌ها، محلول‌های تمیزکننده، لاک‌ها و غیره را دور از دسترس اطفال قرار دهید. مصرف نابجای استون گاها سبب مرگ نیز شده است. با وجود این موارد، چرا خطرات ناشی از مصرف استون را به حداقل نرسانیم و به لاک پاک کن های بدون استون روی نیاوریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *